Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svingar för en plats i ettan

Med start i dag fredag står Hallstaviks Golfklubb värd för en lagtävling i det nationella seriespelet i golf. Nio lag peggar upp för att göra upp om en plats i division 1 nästa säsong.

Fyra ronder, två dagar och en uppflyttningsplats i potten. I dag inleds en division 2-tävling på Hallstaviks golfklubb och åtta andra lag, däribland Roslagens GK, kommer till banan för att försöka ta sig uppåt i seriehierarkin.

Under fredagen möts lagen i foursome och bästboll och dagen därpå avgörs tävlingen med en runda foursome och en med singelspel. Lagen får bestå av fyra till sex spelare och Philip Eriksson är en av fem som ska försvara hemmalagets färger.

– Vi har ett väldigt starkt lag och känner oss riktigt taggade för att spela på hemmaplan. Roslagen och Öregrund har också bra och jämna lag, men om vi spelar upp till vår fulla potential tror jag vi tar hem det, säger Eriksson.

För klubbchefen Dick Persson och de andra som arbetar med tävlingen har det varit bråda dagar på sistone. När det vankas nationellt seriespel ska allt hålla högsta möjliga klass.

– Vi har aldrig haft en sådan här tävling här tidigare och det är mycket som ska förberedas. Samtidigt är det väldigt kul att få ha seriespelet här. Vi vill ju att bra spelare ska komma hit och spela på vår bana, säger Persson.

Efter en tid i Upsala GK är Philip Eriksson tillbaka i moderklubben Hallstavik och i sin första hemmatävling på många år hoppas han på stöd från publiken.

– Det vore riktigt kul om det kom upp mycket folk och tittade. Vi behöver stödet.