Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverigedemokraternas ord om äldreomsorgen ekar tomma

I en debattartikel i Norrtelje Tidning skriver representanter från Sverigedemokraterna om vikten av att våra äldre får känna sig trygga i sin vardag. Det är fina ord – synd då bara att de ekar så tomma.

I Norrtälje kommun läser vi dagligen om de nedskärningar och besparingar som sker på äldreomsorgen under det moderatledda styret. Personal varslas eller får sämre arbetsvillkor, anställningsstopp råder, matutbudet försämras och arbetsbelastningen ökar för välfärdens viktiga medarbetare. För alla som ser på är det uppenbart att vården och omsorgen i Norrtälje kommun är underfinansierad.

Men i Sverigedemokraternas budgetförslag för Norrtälje kommun 2020 fanns inga satsningar på äldreomsorgen. Nej, deras budget var ett budgetförslag som innebar samma stora nedskärningar som det moderatledda styret nu genomför.

Jämfört med styret vill man bara tillföra 300 000 kronor ytterligare till omsorgen i Norrtälje kommun. Det räcker inte ens till att bekosta anställningen av en medelavlönad undersköterska. Jämförelsevis ville vi från Socialdemokraternas sida tillföra 20 miljoner kronor ytterligare till omsorgen i Norrtälje kommun.

Sverigedemokraterna porträtterar sig gärna som ett parti för välfärden. De vill gärna framstå som ett parti som tar ställning för de äldre och deras trygghet. Därför är det viktigt att granska deras faktiska politik, och gång på gång visar det sig att deras ord ekar tomma. Om och om igen ser vi att Sverigedemokraterna inte är ett parti för välfärden – mer än i ord.

Ulrika Falk (S), oppositionsråd Norrtälje kommun

Olle Jansson (S), oppositionsråd Norrtälje kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel