Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverigedemokraterna stämmer Folkets hus för avtalsbrott

SD hade bokat Ian Wachtmeister som talare på Folkets hus. Men efter ett styrelsemöte avbokades föredraget. Nu har partiet lämnat in en stämningsansökan mot Folkets hus.

Under tisdagen lämnade Sverigedemokraterna in en stämningsansökan till Norrtälje tingsrätt gällande avtalsbrott. Det efter att Folkets hus i början av september avbokat ett föredrag med Ian Wachtmeister som SD arrangerat.

Folkets hus i Norrtälje hänvisade till ett policybeslut från riksföreningen Folkets hus och parker om att inte hyra ut till Sverigedemokraterna.

– De meddelade 48 timmar innan evenemanget att de haft ett styrelsebeslut och att vi inte kunde boka lokalen. Trots att det innan inte varit några problem, säger Mikael Strandman, ordförande i Sverigedemokraterna i Norrtälje.

LÄS MER: Folkets hus stoppar Sverigedemokraterna

Förutom ersättning för extra utgifter (bland annat ljudanläggning) vill SD ha en ideell ersättning på 14 000 kronor.

– Vi vill ha ersättning för den skada det gjorde. Det var många som anmält sig och vi fick byta lokal i sista stund, säger Mikael Strandman.

I stämningsansökan står det att föreningen Folkets hus gått med på att betala den begärda ersättningen på cirka 5 800 kronor för de extra omkostnaderna, men enligt Mikael Strandman går föreningen inte med på det ideella skadeståndet.

– Deras beteende är hyckleri och dubbelmoral, säger han.

Folkets hus ordförande Lars Sundberg har avböjt att kommentera.

LÄS MER: SD vill stoppa bidrag till Folkets hus