Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverigedemokraterna lyssnar på invånarna

I slutet av augusti skrev jag ett debattinlägg här i Norrtelje Tidning, "Bevara småstadskaraktären i Norrtälje stad". Där beskrev jag området Niord 1 som ligger precis ovanför busstationen. Jag oroade mig för att småstadskaraktären i området skulle gå förlorad om det förslag exploatören presenterat genomförs.

Jag är inte ensam i min oro. Nästan 100 grannar har i en namninsamling skrivit under att de absolut inte vill ha den föreslagna byggplanen med höga hus, upp till sex våningar.

Småstadskaraktären måste bevaras i Norrtälje stad. Mot grannarnas vilja kommer den föreslagna exploateringen avvika kraftigt mot omgivningen.

Tyvärr, i kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott den 9 september 2020 beslutade majoriteten att det var en bra idé att bygga enligt nuvarande förslag. Sverigedemokraterna och Miljöpartiet yrkade istället på att dra tillbaka förslaget och anpassa byggnationen efter grannbyggnaderna genom att sänka höjden.

För mig är politik att lyssna på samhällets kött och blod. Jag är övertygad om att mina kollegor av olika partitillhörigheter också håller med om det.

Inom kort kommer ärendet upp på kommunstyrelsens bord. Det finns fortfarande en chans för resterande opposition och Alliansen att ändra sig. Det skulle vara en fjäder i hatten.

Jacob Heitmann (SD), vikarierande gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel