Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenskar minst fåfänga inför resan

Svenskar spenderar minst pengar på att förbereda sig inför semestern, enligt en ny undersökning. I vissa länder betalar man många hundralappar för att komma i form.

Annons

Pedikyr, manikyr, vaxning och solning. Det kan vara ett hårt jobb att komma igång inför semesterresan. Några av dem som anstränger sig mest för att snygga till sig är indier och brasilianare. Det visar en ny undersökning av nätresebyrån Expedia. Över hälften av de svarande från Brasilien brukar till exempel gå till frisören innan de åker utomlands, något som bara en femtedel av svenskarna gör. Svenskarna hör i stället till dem som lägger ned minst möda på sitt utseende innan resan. Endast sju procent lägger till exempel pengar på vaxning, att jämföra med det europeiska genomsnittet på 15 procent. Så många som 33 procent av indierna vaxar bort hår innan de reser.

-Att svenskar lägger minst tid och kraft på semesterlooken skulle kunna vara ett tecken på att vi är vana, avslappnade resenärer som prioriterar andra delar av resan, säger Susanne Svensson, nordisk marknadschef på företaget.

Minst pengar

Manikyr och pedikyr är något som 4 av 10 brasilianare gör innan resan, medan endast fem procent tänker på att fixa sina händer och fötter inför stranden. Tänker på solbrännan gör man framförallt i Norge, där 18 procent ägnar sig åt att förbättra sin färg innan resan, jämfört med bara sex procent bland svenskarna.

I Sverige spenderar man också minst pengar på förberedelserna - i snitt 421 kronor. Brasilianare betalar mest, hela 675 kronor.

I undersökningen deltog 11 165 personer, från 24 länder.

Tio-i-topp

1. Brasilien 675 kronor

2. Irland 633 kronor

3. Indien 627 kronor

4. Storbritannien 620 kronor

5. Japan 607 kronor

6. Kanada 593 kronor

7. Hong Kong 593 kronor

8. USA 580 kronor

9. Tyskland 580 kronor

10. Mexiko 573 kronor