Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenska VM-laget uttaget

Det blev blandad kompott för rospiggsförarna när VM-laget till semifinalen i Västervik togs ut.Andreas Jonsson är en av de fyra uttagna förarna, Kim Nilsson blev reserv medan Jonas Davidsson petades.

Den 29 juli kliver Sverige in i årets lag-VM i speedway. Sverige möter Danmark, Lettland och Tjeckien på hemmaplan i Västervik.

Tidigare i juli tog svenska förbundskaptenenerna Anders Fröjd och Stefan Andersson Skill  ut tio förare som nu bantats ned till fyra som kör semifinalen. Rospiggarnas Andreas Jonsson är uttagen liksom Peter Ljung (Västervik, Tomas H Jonasson (Elit Vetlanda) och skrällen Oliver Berntzon (Ikaros Smederna).

Rospiggarnas Kim Nilsson är reserv medan lagkamraten Jonas Davidsson, också uttagen i tiomannatruppen, ratades. Vinnaren i semifinalen i Västervik går till finalen i Polen den 2 augusti. Tvåan och trean är klara för Race Off, även det i Polen, där en finalplats ligger i potten. Det svenska laget ställs mot två rospiggsförare, Mads Korneliussen i Danmark och Andzejs Lebedevs i Lettland.

Polen är direktkvalificerat till finalen i egenskap av värdnation. I den andra semifinalen deltar USA (Syningebon Greg Hancock uttagen), Storbritannien (Rospiggarnas Chris Harris uttagen), Australien och Italien.

Fotnot: Tidigare under tisdagen skrev NT-sporten att Mads Korneliussen petats från det danska VM-laget, det är alltså fel.