Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenska resenärer är tidigt ute

När det kommer till utlandsresan är det få svenskar som vågar
chansa. Över 40 procent av resenärerna satsar på att boka sina
biljetter i god tid.

Män är snäppet försiktigare än kvinnor när de bokar utlandsresan. Hela 45 procent vill boka sin biljett så tidigt som möjligt för att vara säkra på att komma iväg när och dit de vill, enligt en undersökning som företaget Onepoll har gjort på uppdrag av resesöksajten Skyscanner.

Bara en sjättedel av resenärerna betraktar sig själva som risktagande och beredda att vänta till sista minuten i jakt på det bästa priset. Kvinnor är lite mer risktagande och spontana än män.

Många nojiga

Även om de flesta bokar i god tid, är det däremot få som tycker att tid är viktigare än pengar. Bara 12 procent svarar att det viktigaste är att få bokningen snabbt överstökad. För en liten grupp resenärer slutar inte bokningsstressen när de har gjort sista knapptryckningen. Tolv procent beskriver sig själva som nojiga: De bokar resan, men fortsätter att kontrollera prisutvecklingen varje dag för att vara säkra på att de har fattat rätt beslut.

Undersökningen är baserad på svar från 1 000 svenskar och resultatet är statistiskt säkerställt.