Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenska Biljardförbundet hyllar Caroline Roos

Norrtäljetjejen: Jag blev lite överraskad.

Annons

Förra säsongen var guldkantad för 23-åriga biljardspelaren Caroline Roos från Norrtälje. Och i går blev hon utnämnd till säsongen 2012/2013:s biljardspelare i Sverige.

 – Caroline Roos, det stora utropstecknet i Svensk biljard säsongen 2012-2013!, skriver Svenska Biljardförbundet i motiveringen.

Säsongen 2012/2013 inledde Roos med att komma femma på lag-VM tillsammans Marcus Chamat, Tomas Larsson och Andreas Gerwén. I slutet av januari 2013 vann hon SM-guld i disciplinen 14–1 på hemmaplan i Norrtälje. Guld blev det även i april 2013 då Norrtäljetjejen i par med Louise Furberg vann EM-guld i lag i Slovenien.

Roos har dessutom tillhört toppen på damernas Eurotour. under säsongen 2012/2013

– Det känns kul att få utmärkelsen. Jag blev lite överraskad, jag har inte vunnit något individuellt så jag trodde det skulle gå till någon annan, säger Roos.

Härnäst för Norrtäljetjejen väntar den svenska säsongen som drar i gång i början av februari. Och i slutet av samma månad reser hon till Taiwan för spel på världstouren.

– Säsongens mål är att ta tre medaljer vid EM i Cypern och sedan har jag haft som mål tidigare att vinna alla fyra gulden på SM, så det får jag försöka nå i år.