Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svennung får vänta på VM-besked

VM eller inte. Helgens världscuptävling i Luzern skulle avgöra om Norrtäljeroddaren Anna Malvina Svennung skulle få ro VM i augusti. Men eftersom landslagskollegan Frida Svensson inte ställde upp dröjer det innan Svenska Roddförbundet avgör vem som får ro VM i Amsterdam.

I helgen rodde Anna Malvina Svennung, Norrtälje Roddförening, årets sista världscuptävling. Tävlingen hölls i schweiziska Luzern och Svennung inledde med att sluta fyra i försöken. Därefter blev hon trea i uppsamlingsheatet vilket innebar en plats i C-finalen. Där blev det ånyo en fjärdeplats, drygt fem sekunder efter vinnaren Lina Saltyte från Litauen.

– Jag gjorde en jättebra insats och är väldigt nöjd. Det var svårare motstånd än i tidigare tävlingar och det låter kanske inte så kul med C-final men jag var närmare toppen än tidigare, säger Svennung.

På förhand var det sagt att den av Svennung och landslagskollegan Frida Svensson som placerade sig bäst skulle få en VM-biljett . Men Svensson ställde inte upp och därför dröjer beskedet om vem som får ro VM.

– Förbundsledningen ska snacka ihop sig, inom de närmaste veckorna får jag besked, säger Svennung.