Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svartmålning ger sämre arbetsmiljö

Från tid till annan dundrar medierna om välfärdssektorns nedmontering. Kampanjmakare, förklädda till Don Quijote, slåss mot vinstintresset med en tydlig strategi att i alla forum ljuda så retoriskt och populistiskt så att ingen märker att man bekämpar en väderkvarn.

Budskapet att valfrihet och konkurrens är av ondo, eller åtminstone leder dit, och att välfärden bäst planeras och utförs av det samhällsägda, saknar stöd i forskningen. Barn och vuxna ska inte kunna välja skola, gamla och sjuka har inte, tillsammans med sina anhöriga förmågan att välja äldreomsorg. Och så vidare.

Att utan lön arbeta i ideella verksamheter eller ta hand om sina föräldrar eller sin make med utbrändhet som följd är gångbart. För visst vill kvinnor arbeta gratis i omsorgen? Det har de ju alltid gjort och är födda till det.

Visst vet vi alla att om vinstintresset förbjöds så skulle löneutvecklingen för kvinnor bli bättre. Kvinnor kan ju själva, så inte behövs det Rut-avdrag. Däremot behöver männen mera stöd i form av Rot-avdrag.

I medierna drivs detta nu stenhårt. Alla negativa händelser och missförhållande i välfärdssektorn beskrivs som ett resultat av privata driftsformer och vinstintressen oavsett om det gäller skola eller vård och omsorg. Välfärdsarbetarna i dessa sektorer får ständigt utstå spott och spe i medierna vare sig det gäller personal, småföretagare eller chefer. Ingen kan väl glömma blöjmätningen inom Carema och Koppargårdsskandalen som egentligen var något helt annat än riskkapitalisters rovdrift inom äldreomsorg. Blöjmätningen var en prisad vetenskaplig metod för att öka kvaliteten i äldreomsorgen.

När vi som arbetar inom äldreomsorgen gör riskbilder av arbetsmiljön om vad som orsakar stress och känslan av degradering så är den falska mediebilden en av de större riskfaktorerna för en negativ arbetsmiljö. Vi vill ju att personalen ska känna sig stolt över att arbeta i ett företag med stort engagemang och stor innovationsförmåga för att göra äldreomsorgen bättre.

Den svenska äldreomsorgen, som redan i dag är en av de bästa i världen, kan naturligtvis göras ännu bättre. Medierna ger inget direkt större utrymme för den positiva sidan av utvecklingen inom äldreomsorgen. Några övergripande exempel på denna under en tioårsperiod: valfrihetsmodeller som myndigförklarar medborgarna, ett tänkesätt som gör vården mer begriplig för den som vårdas och gör att den som vårdas blir mer delaktig i vården, styrmodeller och ersättningssystem baserat på vad brukarna egentligen erhåller skattekrona för skattekrona, kvalitetssystem som synliggör brister med ständig förbättring och konkurrens för förbättring för att få kunder. Nya helt fantastiska tekniska landvinningar och hjälpmedel för att förenkla drift och minska på arbetsskador.

Dessutom har det inneburit ett otal nya arbetsgivare för kvinnor som tidigare bara har haft kommunen att gå till. Tusentals små nya företag har startats, de flesta av kvinnor både som ägare och på ledande positioner där de äntligen får kontroll över sin egen personliga utveckling i arbetslivet och kan verka som förebilder för andra kvinnor.

Den här utvecklingen har också gjort att de offentligt ägda verksamheterna har skärp till sig. Detta är nytt och rätt.

Det fina i den svenska modellen, som också är prisad internationellt, är att den är solidariskt och offentligt finansierad. Men för att få en bra utveckling så måste olika driftsformer få spela både mot och i samverkan med varandra. Kampanjmakare väljer då att istället i alla forum kraftfullt diskvalificera den privata omsorgen och med det alla som arbetar där.

Man verkar heller inte förstå att den generella svartmålningen av privata verksamheter skapar oro hos kunder och indirekt förolämpar kunderna samt misstänkliggör och nervärderar personalen som arbetar där. Detta är ett reellt och stort arbetsmiljöproblem som skapar stress och degradering av människovärdet på svenska arbetsplatser inom välfärden.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel