Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svärd vann i Motala trots strul

Konkurrensen var stenhård under förra veckans Folkracefestival i Motala men trots dåliga förberedelser blev det vinst för MK Orionföraren Tobias Svärd.

Annons

Totalt startade 450 ekipage i seniorklassen under Folkracefestivalen i Motala. 120 startade i de 6 semifinalerna där bara vinnarna gick vidare till final. MK Orions förare Tobias Svärd tog sig hela vägen dit där han startade som nummer två.

– Jag körde ett längre varv, som alla förare måste köra, redan på första varvet och låg efter det trea. Inför sista varvet var jag på andraplats och lyckades köra förbi han som ledde. Sedan höll jag det ända in i mål vilket kändes riktigt skönt. Det var en underbar känsla när jag åkte in i mål, säger Tobias.

Men förberedelserna var inte de bästa inför tävlingen. Bilar har brunnit och motorer havererat för Tobias, som tror vinsten kom tack vare hårt arbete inför starten.

– Det har varit kaos, sämsta förberedelserna någonsin faktiskt. Men det gick vägen till slut. Det här är den största tävlingen man kan vinna inom folkrace. Självklart hoppades jag på vinst men jag tar aldrig ut någonting i förskott.

För Tobias väntar nu förberedelser inför nästa tävling som arrangeras i Nynäshamn om två veckor.

– Jag vann där i fjol så jag har en del att försvara. Och det är alltid svårt med framhjulsdriven bil, som jag kör, på så smal bana som det är i Nynäshamn.