Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svärd inledde året med seger

Det blev en seger till slut för Tobias Svärd när folkracesäsongen inleddes med Vintertävlingen i Borlänge. Svärd vann sina båda första kvalomgångar i seniorklassen, men slutade poänglös i den tredje rundan. Därmed blev det ”bara” B-final för Orionföraren. Denna vann han dock och kunde därigenom köra fram till start även i A-finalen.

Här tog Hedemoras Johnny Gustavsson ledningen innan Tobias klämde sig förbi. ”Tobbe” drygade sedan ut ledningen, men fick problem när motorn började gå orent. Han lyckades, trots flitig uppvaktning av nyss nämnde Gustavsson, hålla undan tills målflaggan föll efter totalt fem varv.

I Dam/Veteran tog sig Sören Jansson, Orion, till A-final via en seger i kvalet, en andra- samt en fjärdeplats. Totalt 15 poäng var en pinne färre än vad värmländskan Anitra Nielsen mäktade prestera, som därmed vann kvalet–före Sören.

I A-finalen blev

det ombytta roller, Sören segrade här, före Anitra. Lina Zetterström, Sala, gjorde pallen komplett.