Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svar på insändare: Vi följer de riktlinjer som finns

Svar till insändaren ”Ingen använde munskydd vid sjukhusbesöket”. Tack för att du berättar om ditt besök på vår akutmottagning. Du belyser en fråga som är aktuell och särskilt viktig i dessa tider – användningen av skyddsutrustning i sjukvården.

Vi är alltid noga med våra hygienrutiner, och följer de riktlinjer som fastställs centralt i Region Stockholm. Det är viktigt att både vårdpersonal och patienter är försiktiga och noggranna, så att vi undviker smittspridning.

Vi har därför infört särskilda rutiner för hur vi tar emot och undersöker patienter med luftvägssymtom som kommer till akutmottagningen eller vår särskilda luftvägsmottagning. I dessa situationer använder vår personal alltid skyddsutrustning i enlighet med Region Stockholms riktlinjer.

När man söker vård av annan orsak följer vi de hygienrutiner som gäller i dessa fall.

När våra medarbetare själva känner sjukdomssymtom är de hemma från jobbet, i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Avslutningsvis vill jag tacka för dina fina ord om medarbetarna i vården.

Catarina Pommer, verksamhetschef akutmottagningen, Norrtälje sjukhus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare