Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svar på insändare: Vätövägen viktig och prioriterad

Svar på insändare om ”Varför är det så tyst om Vätövägen?”

En upprustning och utbyggnad av Vätövägen är en viktig och prioriterad fråga för Alliansen i Norrtälje kommun. Det är en viktig fråga av flera anledningar. Dels är vägen i dåligt skick, dels är vägen underdimensionerad för dagens och framtidens trafikbelastning, dels finns det bullerproblematik som måste lösas, dels uppstår många gånger onödigt långa bilköer på Vätövägen och det är dessutom på flera ställen lång köbildning för att kunna köra in på Vätövägen.

Alliansen för Norrtälje kommun tar nu tag i detta och planerar bland annat för en genomfartsled mellan Färsna och Estunavägen, vilket kommer avlasta Vätövägen. Samtidigt planerar vi även för en breddning av Vätövägen, där vi även kommer se över vägdragningen samt möjligheten att bygga fler rondeller, trafikljus och högersvängar i eget körfält.

I vår investeringsbudget har vi avsatt projekteringspengar för detta under innevarande år (2020) och för en utbyggnad i tre etapper under de kommande tre åren. Formella beslut kommer tas inom kort.

Robert Beronius (L), Bino Drummond (M), Anders Olander (C), Göte Vaara (KD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare