Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sussi stoppade fräck ficktjuv i Norrtälje

Sussi Läkk Hesselius på Norrtelje resebyrå lyckades stoppa en fickstöld på fredagsförmiddagen.

Annons

NT har tidigare skrivit om att polisen varnar för fräcka fickstölder i julhandeln . En äldre kvinna hade då blivit bestulen på sin plånbok i samband med att hon fick hjälp av några för henne främmande män.

En av männen hade kommit fram till kvinnan och samtidigt hällt någonting trögflytande på hennes jacka. Sedan kom ytterligare två män fram för att hjälpa henne att torka bort vätskan. När kvinnan kom hem upptäckte hon att männen klippt sönder hennes fickor och att plånboken saknades.

Och på fredagen strax innan lunchtid var det dags igen. En äldre man hade varit och tagit ut kontanter på Hantverkaregatan i Norrtälje. Inne på Norrtelje resebyrå stod resebyråchefen Sussi Läkk Hesselius.

— Jag tittade ut genom fönstret och såg mannen komma gående. Då kommer en annan man fram och tar tag i hans arm, berättar Sussi.

I samband med det häller mannen någonting kladdigt på den äldre. Sedan pekar han upp mot taket till Sparbanken och börjar torka den mannen på ryggen.

— Då såg jag att hans hand åkte ner i mannens jackficka. Jag sprang ut och började skrika åt honom att han skulle lämna tillbaka det han tog och frågade vad han höll på med.

Mannen var enligt Sussi propert klädd och bar på en portfölj. När hon började skrika så stannade han upp och började sedan gå därifrån.

Sussi skrek då ännu mer, varpå mannen slängde det han fått med sig på marken och försvann från platsen.

— Jag gick fram och såg att det låg en massa femhundralappar där, säger Sussi.

Hon plockade upp dem och gav dem tillbaka till mannen.

— Han hade någon slags banansmet på mössan och ryggen. Vi tog in honom till oss och hjälpte honom. Vi berättade att han precis hade blivit rånad, men han sa inte så mycket och var säkert lite chockad.

Inne på resebyrån ringde de till polisen som under fredagen sedan spanade med patruller i området.

— Det är fruktansvärt. Jag har läst i NT om att man varnar för sådant här, så jag kanske tittade till lite extra. Man blir upprörd, säger Sussi Läkk Hesselius.

Polisen varnar för de fräcka fickstölderna och uppmanar till försiktighet i julhandeln. I nuläget har de ingen misstänkt för fickstölden som Sussi stoppade.

— Vi ska titta på övervakningsfilmer och se om personen syns där, säger Åsa Öhnell, vakthavande befäl vid polisen i Norrtälje.