Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sugen på hyresrätt i Norrtälje - vänta 12 år

För den som söker hyreslägenhet i Norrtälje kommun finns olika alternativ. Det finns ingen kommunal bostadsförmedling, utan den sökande får själv leta rätt på en hyresvärd.

Kommunägda Roslagsbostäder är störst med 2000 lägenheter i Norrtälje, Hallstavik, Rimbo och Älmsta. Kötiden varierar från ett år i Hallstavik till 7-12 år i Norrtälje och cirka 5 år i Rimbo och Älmsta.

Credentia har 50 lägenheter i Älmsta, 35 i Hallstavik och 10 i Norrtälje. I Hallstavik planerar man att renovera beståndet. Det finns ingen kö, när en lägenhet blir ledig, läggs den ut på företagets hemsida, varefter intresserade får höra av sig. Samma ansökningsförfarande görs till Centrumfastigheter och Riflex. Centrumfastigheter har 100 lägenheter i Norrtälje och 320 i Rimbo.

Riflex har 260 lägenheter där huvuddelen finns i Rimbo. Övriga lägenheter finns i Rånäs och Knivsta. Rånäslägenheterna är lättast att komma över, Knivsta svårast. Ungdomar som bestämmer sig för att studera vid Campus Roslagen, garanteras bostad i anslutning till studieorten. Övriga hyresvärdar finns på Norrtälje kommuns hemsida, där man kan söka på ordet hyresvärdar. Listan tar upp 16 hyresvärdar.

I Stockholms län är kötiden för allmännyttan 7,7 år. I Stockholms stad ökar kötiden och beräknas vara 8,4 år. En rad kranskommuner till Stockholm har så låg omsättning på sina hyreslägenheter, att de inte ens syns i statistiken, enligt Vänsterpartiet i Storstockholm. Hit hör Danderyd, Täby och Vallentuna.