Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succésäsong för Roslagens Rid- och Körklubb

Tog hem 11 av 47 medaljer i årets distriktsmästerskap i Stockholm.

Annons

Succé. Så kan man sammanfatta årets DM-säsong för Roslagens Rid- och Körklubb. 11 av 47 medaljer bärgades vilket var sju fler än de näst bästa klubbarna.

– Jättekul, det här har vi jobbat länge för, säger Anna Fagrell, vice ordförande i klubben.

Ungefär 200 ryttare är medlemmar i Roslagens Rid- och Körklubb. Klubben är den näst störst den här säsongen i Stockholmsdistriktet vad gäller antal tävlingsstarter i grenarna fälttävlan, dressyr och hoppning.

Säsongen som gått har varit väldigt lyckosam för klubben om man ser till DM-tävlingarna i Stockholm.

11 av 47 medaljer hamnade hos Roslagens Rid- och Körklubb.

Näst bäst var Stockholms Körsällskap och Dressage Club med 4 medaljer var.

– Det är alltid kul när man får betalt för långt slit, säger Anna Fagrell.

Varför tror du att det gått så bra för just er?– Vi arbetar målmedvetet med att få unga ryttare att stanna kvar hos oss genom att möta deras behov. Det tror jag har gett den här framgången. Det är ett ständigt pågående arbete från klubbens sida att attrahera tävlingsryttare och erbjuda dem bra service och träningsmöjligheter.

En annan faktor i framgången är klubbens fokusering på lag.

– Vi arbetar väldigt mycket med att bygga lag och få en bra sammanhållning inom klubben. Det tror jag gjort att vi blivit framgångsrika, framgång föder framgång.

Roslagens Rid- och Körklubb har ingen egen träningsanläggningen under vinterhalvåret utan enbart en utomhus sommartid. I stället hyr klubben in sig hos andra klubbar och hos privatpersoner vintertid.

– Klart det vore skönare att ha något att kalla för hemma, men det kostar mycket pengar att driva en egen anläggning. Vi jobbar på det och vi får se hur det artar sig.

– Men tydligen så fungerar det bra för oss även utan en egen träningsanläggning vintertid. Och ser man till det så är det fantastiskt att vi kan behålla sammanhållningen och framgången ändå.

Tävlingssäsongen är nu i stort sett över för Roslagens Rid- och Körklubb. Nu väntar några lugna månader innan nästa säsong drar i gång i februari.

– I kväll måndag har vi en säsongsavslutning med fälttävlansryttare. Vi har många avslutningar där ryttarna får komma med önskemål om vad de vill att klubben ska hjälpa till med nästa år. Vilka mål vi ska ha, vilka serier vi ska rida i och vilka lag som ska tävla.

– Sedan gäller det för oss i styrelsen att försöka tillmötesgå alla önskemålen, även om man inte kan tillfredsställa alla.

Medaljerna

Fälttävlan hästDM guld individuellt: Louise Hiort af Ornäs.

DM brons individuellt: Amanda Utterbäck.

Hoppning hästDM guld i lag: Isabella Carlbom, Louise Hiort af Ornäs, Josefin Enarsson, Ragna Erlandsson.

DM brons individuellt junior/YR: Louise Hiort af Ornäs.

DM brons individuellt senior: Ragna Erlandsson.

Hoppning ponny:DM guld i lag: Johanna Carlbom, Orianne Bonnevie, Ellinor Liwing, Julia Almebäck.

DM brons i lag: Alice Westermark, Sofie Ahlin, Axcelle Bonnevie, Isabella Carlbom.

DM brons kategori B: Johanna Carlbom.

DM Silver kategori D:

Lovisa Lundh.

Dressyr ponny:DM brons i lag: Paulina Harsem, Hanna Smith, Charlotta Olofsson

DM guld individuellt: Paulina Harsem.