Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för temavecka på Centralskolan

Förra veckan genomförde eleverna på Centralskolan i Hallstavik en annorlunda vecka med ett ämnesövergripande temaarbete. Och det gick över förväntan.

I årskurs sju var temat Hallstavik, för åttorna handlade arbetet om miljön och niorna skulle göra ett projekt som rörde världen. Det landade i att niorna gruppvis fick en känd byggnad att inhämta fakta som de sedan fick redovisa i både på svenska och engelska. I uppgiften ingick dessutom att göra en skalenlig modell av de aktuella byggnadsverket.

Tre dagar fick eleverna på sig och sedan fick de redovisa sitt arbete för sina kamrater.

– Det var en liten chansning att arbeta på det här sättet, men det har gått jättebra, säger matteläraren Ulrika Gustafsson.

Eleverna har lottats in i grupper och blivit tilldelade sitt byggnadsverk.

– Det har varit väldigt roligt att se engagemanget och att samarbetet mellan eleverna varit så bra. Det har också varit ett bra sätt för oss lärare att se de olika elevernas förmågor.

Filip Lundblad, Bianca Gustafsson, Frida Lidén och Nora Bylund fick på sin lott att ta reda på fakta och göra en modell av Vita huset i Washington.

– Vi har lärt oss jättemycket och det är skönt att bryta av den vanliga undervisningen, säger kvartetten som inte är främmande för att prova på ett liknande projekt igen.