Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Studenter inspirerades på Campusmässa

I veckan arrangerades Öppet Campus som bjöd på en dag full av inspiration. Bland annat gavs blivande studenter en chans att bekanta sig med olika utbildningar.

Annons

Tonvikten på den nya mässan låg på utbildningar och flera universitet och högskolor fanns på plats för att informera om sitt utbud. Vid en monter stod gymnasieeleven Sabina Wåhlin från Norrtälje och samtalade med Tafan Farhad som pluggar till byggnadsingenjör på högskolan i Gävle.

– Jag kommer att plugga vidare efter gymnasiet och jag gillar skrivande så jag skulle gärna söka något inom det, säger Sabina som hade sin påse full med material från olika högskolor.

– Det viktigaste är att skolan har den utbildning jag vill gå, men Gävle verkar bra, säger hon.

Flera personer från olika yrkesgrupper fanns också på plats för att berätta om sina respektive jobb och under mässan hölls även en rad seminarier. På förmiddagen var det full fokus på handel. Bland annat presenterade Sebastian Näslund och Kristoffer Berg sitt projekt där de kartlagt Norrtäljebornas syn på handel i stadskärnan.

Där framkom till exempel att 84 procent av Norrtäljeborna är oroliga för utvecklingen av handeln i centrum. På eftermiddagen hölls också en politisk debatt där frågor kring utbildning och arbetsliv stod i centrum.