Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Student från Rimbo vann prestigefyllt designpris

Bordet gillades av juryn. Erika Wiberg, uppvuxen i Rimbo, har just varit i Singapore för att hämta ett förnämligt pris för sin design.

Annons

Belöningen gäller ett soffbord med dold förvaring som 23-åriga Erika Wiberg tagit fram tillsammans med en kinesisk student, Shen Jingliang.

– Jag blev förvånad över priset, säger Erika Wiberg, som inte ens visste om att möbeln lämnats in för bedömning vid den internationella tävlingen, Red Dot Design Award.

Förutom äran ingår att bordet får märkas med Red Dots logotyp. Bordet kommer också att visas på organisationens museum i Singapore.

Erika Wiberg går fjärde året på en femårig utbildning vid Linköpings universitet. Målet är en examen som civilingenjör i design och produktutveckling.

Just nu är hon utbytesstudent i Köpenhamn, men utbildningen har också innehållit ett femveckorsprojekt i Shanghai.

Sex svenska deltagare hade i uppgift att ta fram en produkt tillsammans med varsin kinesisk student.

– Vi hade det gemensamt att man i båda länderna jobbar mycket med trä, säger Erika Wiberg.

Tiden i Kina gav samtidigt flera andra insikter. I Sverige är arbetssättet inom designområdet mer teoretiskt. I Kina är kostnaderna för material och produktion inte lika höga.

– Där gör de något och så testar de.