Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strömförande väst ska skydda hundar från varg

Den senaste tiden har ett flertal hundar i Stockholmsområdet skadats eller dödats av vargangrepp. Nu riskerar även jakthundar att råka illa ut under den pågående älgjakten.

För att undvika att fler hundar skadas uppmanar Länsstyrelsen alla jägare att koppla sina hundar under älgjakten, alternativt använda strömförande västar, rapporterar SVT Stockholm.

I SVT:s intervju med Arne Söderberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Stockholm, berättar han att den kraftiga stöten i västen ska få den angripande vargen att direkt släppa taget om hunden. Förhoppningen är att denna strömförande väst ska avskräcka vargarna från att angripa andra hundar i framtiden.

Arne Söderberg berättar att alla jägare med jakthund i länet kan söka bidrag till en strömförande väst.

– Man kan söka bidrag till hundar som arbetar och går lösa i skogen. Det finns två typer av västar, en av kevlar med vassa piggar och en som är strömförande, avslutar Arne Söderberg.

Här kan du titta på TV-klipp och läsa tidigare artiklar om vargangrepp:

TV: Varg tog hund framför ögonen på hundägaren

Länsstyrelsen bekräftar: Ännu en hund dödad av varg vid kommungränsen