Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort intresse för idrottsskola i Norrtälje

Besked från Prolympia väntas inom en vecka.

Annons

Förslaget om en idrottsskola i Norrtälje har diskuterats i över ett års tid. Snart får turerna ett slut. Under den närmaste veckan väntas skolföretaget Prolympia besluta om det blir någon skola.

Ett sista informationsmöte hölls under gårdagen och uppslutningen var stor. Nästan 300 personer hade tagit sig till Sportcentrum.

– Det känns grymt. Väldigt roligt att så många kom hit, säger Prolympias vd Ralf Lilja.

För att idrottsskolan ska bli verklighet behöver Prolympia minst 104 elever. Ett mål som tycks finnas inom räckhåll.

– Inför mötet hade vi 85 ansökningar och med tanke på hur många som kom hit i kväll känns det som att vi kan nå upp till det antal vi behöver. Många var säkert förhindrade att komma och jag tror och hoppas att ordet sprider sig även till dem, säger Ralf Lilja.

Ett tjugotal nya ansökningar behöver alltså komma in för skolan ska startas. Prolympia avvaktar utfallet av gårdagens möte och hoppas att kunna lämna ett besked inom en vecka.

– Jag hoppas verkligen att vi kan starta upp i höst. Norrtälje behöver den här skolan. Det tycker jag att det här mötet visar. Intresset för en idrottsskola är väldigt stort, säger Ralf Lilja.

Om Prolympia beslutar sig för att etablera sig i Norrtälje kommer skolan att husera i lokaler bakom Hotell Roslagen vid Stockholmsvägen. Idrottslektionerna kommer att bedrivas på kommunens befintliga anläggningar för de olika sporterna.

– Jag är väldigt nöjd med läge och logistik. Får vi bara in tillräckligt med ansökningar så är vi redo att köra. Då trycker vi på knappen, säger Ralf Lilja.

Skolans idrottsriktning ska konkret bestå i att två lektioner i veckan avsätts för specialidrott. Under dessa timmar får eleverna utöva sin sport under lektionstid.

Specialidrotten ska bedrivas tillsammans med Norrtäljes föreningsliv och Prolympia avser att rekrytera ledare till lektionerna från de lokala klubbarna.