Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort handelsområde planeras nära Norrtälje

Ett nytt Kungens Kurva vid Rosenkälla? Om något år kan planerna på ett gigantiskt köpcentrum vid E18:s utfart mot Roslagen bli verkliga.

I augusti bestämmer Österåkers kommun om man ska gå vidare med planerna på ett nytt, köpcentrum vid Rosenkälla. Tanken är att bygga Nordens största köpcentrum som ska bilda en slags handelstriangel med Kungens Kurva och Barkaby.

De flesta som åker från Stockholm mot Roslagen, passerar Rosenkälla. I dag är det planerade området en sten- och skogsfylld vildmark mellan vägen mot Åkersberga och övningsområdet Gillingebanan.

Den aktuella tomtmarken ägs av Gustaf Douglas, en av Sveriges tio rikaste personer. Exploatör för satsningen blir AB Orrtornet, med vd Anders Tegelberg. Det har talats om att Ikea ska etablera sig här.

– Men det är inte aktuellt, Vi utreder just nu en etablering i Globenområdet, säger Ann Pilkrona Godden, pressansvarig på Ikea.

På Trafikverket bekräftar Elisabeth Lloyd att man undersöker förutsättningarna för den nya mångmiljonsatsningen.

– Vi tittar på trafikbelastningen, behovet av nya avfarten och andra vägar, säger hon. Vår undersökning blir sedan ett underlag till de planer som Österåkers kommun tar ställning till.

Om det blir klartecken hela vägen av Trafikverket, Österåkers kommun och Länsstyrelsen, kan spaden sättas i jorden tidigast 2016.