Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort engagemang på hamnmöte

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Roslagens oberoende parti (ROOP) höll på tisdagskvällen möte i Folkets hus angående hamnens framtid. – Det är dags att befolkningen får säga vad de tycker, sade Anders Fransson, ordförande i partiet.

Annons

Ett trettiotal personer samlades på tisdagskvällen för att diskutera kommunens planer på utvecklingen av Norrtälje hamn.

– Vi är inte riktigt nöjda med planen som har gått till kommunfullmäktige. Vi behöver bredda debatten om hamnens framtid.

– Norrtälje är en hamnstad, ska vi bygga bort den? undrade Anders Fransson.

Partiet planerar att driva en namninsamling för att göra det möjligt att genomföra en folkomröstning i frågan.

– Medborgarnas åsikt måste komma fram. Därför skulle vi vilja ha en folkomröstning om dimensionen av hamnens utveckling, sade Anders Fransson.

För att en folkomröstning ska vara möjlig måste minst tio procent av de röstberättigade i kommunen begära en sådan. Om fullmäktige godkänner kan initiativet genomföras.

– Vi behöver samla in minst 3 700 namn. Det skulle vara fantastiskt att genomföra det här till valet, sade Anders Fransson.

ROOP vill framföra en alternativ plan för hamnens utveckling.

– Vi vill behålla en hamn med tydlig marin prägel. Vi vill göra hamnen öppen och tillgänglig för alla, sade Anders Fransson.

Engagemanget på mötet var stort.

– Det är ett storhetsvansinne som pågår, sade en av mötesdeltagarna.

– Medborgardialogen har nästintill varit obefintlig. Vi måste fråga oss, vem är det vi bygger för? sade Anders Fransson.