Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storbrandens rök i Norrtälje kommun

Flera personer i Rimbotrakten larmade räddningstjänsten under onsdagenefter att ha känt röklukt. Enligt räddningstjänsten kommer det sannolikt från branden i Västmanland.

Röklukt och dimma från jättebranden i Västmanland sprider sig över Stockholms län. Många oroliga personer har under onsdagen larma räddningstjänsten. Enligt Anders Strömberg, som är yttre befäl på räddningstjänsten i Norrtälje är det "alldeles tjockt av dimma vid gärderna i Finstatrakten". 

– VInden har troligtvis vänt och brandrök ligger nu över delar av kommunen. Vi har bland annat fått samtal från Rimbo, Gottröra och Finsta under dagen. Det är rena dimman och det luktar skarpt av brandrök, sa Anders Strömberg på onsdagskvällen.

Enligt räddningstjänsten kommer röken sannolikt från Västmanland. 

Norrtelje Tidnings Facebook-sida strömmar rapporterna in från olika delar av Norrtälje kommun. Enligt flera personer har röken märkts även i Norrtälje stad.