Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor transport på små vägar

Under måndagskvällen transporteras en sex meter hög del till ett värmeverk från Norrtälje hamn till Märsta.

Strax före 21.00 började den 67 ton tunga, 35 meter långa och 5.85 meter breda transporten med alla följebilar tråckla sig ut ur Norrtälje hamn, dit den tidigare levererats med båt.

Enligt vägtransportledre Martin Westerberg beräknades det gå åt minst sex timmar innan den enorma reservdelen kunde levereras till Märsta värmeverk.

- Fast vi har haft en likadan transport dit tidigare. Den tog elva timmar, säger han.

Beräknad färdväg var Bergsgatan, Bolkavägen, Carl Bondesväg och Björnövägen genom Norrtälje. 

Därefter tog man länsväg (lv) 276 till Frötuna trafikplats, lv 990 till Rösa, riksväg 77 till Libby, lv 982 till Rö, lv 280 till Rimbo och riksväg 77 till Åby vapå transporten svängde av  på lv 273 till Trosta, lv 858 till Dalsäter, lv 923 till Åshusby, lv 893 till Rosersberg, lv 859 Norrsundavägen för att slutligen ta lv 263 till Märsta värmeverk.

Martin Westerberg förutspådde att passagen genom Rimbo skulle bli krångligast.

Fast där kanske han hade fel, för det var en hel del krångel att ta sig ut ur hamnen. Bland annat fick man montera bort en trafikdelare. Och i svängen ut på Bergsgatan fanns det inte många centimetrar över.

Har du bilder? Mejla till [email protected]