Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stopp för Carl Wahren-program

För svag elevprognos gör att Carl Wahren gymnasium nekas att driva de fem utbildningar som de ansökt om att starta höstterminen 2014.

Annons

För att Skolinspektionen ska kunna godkänna ett företags ansökningar om att driva utbildningar måste den som söker kunna visa att det finns ett gediget elevunderlag.

Roslagen education AB, som driver Carl Wahren gymnasium i Hallstavik, har skickat med 91 namnunderskrifter från gymnasiemässan förra året.

Enligt Skolinspektionen visar inte underskrifterna vilka utbildningar de potentiella eleverna är intresserad av.

Underskrifterna visar inte heller att de som skrivit på är elever som kan gå utbildningarna som startar höstterminen 2014.

Eftersom elevunderlaget är svagt kan bolaget heller inte visa att de har en trovärdig budget, anser Skolinspektionen.

De utbildningar Roslagen education har sökt för att driva är ekonomiprogrammet, estetiska programmet, naturvetenskapliga programmet och hantverksprogrammet.

Flera av inriktningarna samt hantverksprogrammet ges inte på kommunala Rodengymnasiet. Det finns inget estetiskt program att söka i kommunen sedan utbildningsnämnden stoppat intaget till Rodengymnasiet.

För två år sedan försökte Roslagen education att ta över det konkursdrabbade RHS-gymnasiet, men efter många turer fick bolaget avslag i Förvaltningsrätten.