Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stopp för 22 hyresrätter

Strul med bygglov och planer stoppar nya hyresrätter i Rimbo. Nu väljer Riflex AB att bygga på annan ort i stället.

Annons

Rimboföretaget Riflex vill uppföra 22 hyresrätter på hemmaplan, i Vallby hage där bolaget redan har 139 lägenheter. Tanken var att bostäderna skulle stå inflyttningsklara den här våren, men projektet har ännu inte påbörjats. Martin Hagman, vd för Riflex, skyller förseningen på Norrtälje kommun.

– Om kommunen hade varit intresserad skulle bygglovet vara färdigt sedan länge. Det gick otroligt fort att ge klartecken för 300 nya hyresrätter bredvid kommunhuset i Norrtälje, men Rimbo verkar de inte bry sig om, säger Hagman.

Nu läggs Rimboutbyggnaden på is medan Riflex bygger en etapp i ett större område i Knivsta centrum. Bolaget satsar 120 miljoner kronor i projektet som innehåller 30 bostadsrätter och en större matbutik.

– Det är en jättestor affär för oss. Samtidigt innebär den att vi inte kan börja bygga i Rimbo förrän tidigast hösten 2015. Det är synd eftersom behovet av nya hyresrätter på orten är stort, säger Martin Hagman.

Peter Elenfalk, fastighetschef på Norrtälje kommun, beklagar förseningen.

– Men det är inga konstigheter. Riflex byggförslag stämmer inte överens med detaljplanen för Vallby hage och då måste grannar höras innan vi kan ge bygglov, säger han.

Långa bostadsköer i Rimbo

Riflex, som förvaltar cirka 250 lägenheter i Rimbo, vittnar om stor efterfrågan på hyresrätter på orten. Bolaget får 15-20 intresseanmälningar varje vecka.

Kommunägda Roslagsbostäder har kötider på 5-6 år för en hyresrätt i Rimbo.

Roslagsbostäder vill också bygga nytt i Rimbo, ett 60-tal hyresrätter i Skarsjöparken. Även det projektet har stoppats tills vidare. Orsaken är instabila markförhållanden.