Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stöldgods för en halv miljon hittat på Väddö

Polisen hittade efter tips en hälericentral på Väddö.

Behovet av att omvandla stöldgods till pengar tog över. Men att agera på hemmaplan var ett misstag. Före jul fick polisen ett tips från en företagare i Hallstavikstrakten. En man i 40-årsåldern hade erbjudit företaget att köpa ett antal motorsågar till bra pris. Ett misstänkt bra pris.

När polisen kort efteråt gjorde husrannsakan i en fastighet som mannen äger på Väddö, blev det jackpot.

– Vi anträffade 10-15 motorsågar, två styrpulpetbåtar, en båtmotor och en fyrhjuling som alla anmälts stulna, säger kriminalkommissarie Sven Nilsson vid Norrtäljepolisen som redan har lyckats härleda det mesta av stöldgodset till dess rättmätiga ägare.

Motorsågarna hade stulits från ett företag i Vallentuna i början av 2013. De övriga godset har också stulits från företag och privatpersoner på olika håll i Roslagen.

– Fyrhjulingen, som är värd omkring 125 000 kronor, var anmäld stulen från en företagares privata tomt för ett par år sedan, säger Sven Nilsson.

Polisen har också kunnat knyta en Åkersbergabo i 25-årsåldern till stöldgodset och båda männen är nu misstänkta för grova stöld- och häleribrott.

Sven Nilsson räknar med att kunna lämna över utredningen till åklagare för åtalsprövning inom kort.

– Jag väntar bara på något provsvar från teknikerna och så ska jag hålla något ytterligare förhör, säger han.