Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stök och langning ska bort från station

Det har en längre tid varit väldigt stökigt vid busstationen i Norrtälje. Nu görs en kraftsamling för att göra något åt problemen.

Annons

Tidvis är det väldigt stökigt i och kring busstationen i Norrtälje. Många missbrukare uppehåller sig vid stationen samtidigt som det samlas väldigt mycket ungdomar på platsen. En som dagligen får ta del av vad som händer vid en av Norrtäljes främsta mötesplatser är Jenny Melin på Pressbyrån.

– Vi ser ju mycket av det som händer här, och då tror jag ändå inte vi ser allt, säger Jenny Melin och syftar på det allmänna stöket och att det förekommer langning av alkohol och cigaretter till ungdomar som befinner sig kring stationen.

För ett par veckor sedan fick hon nog och kontaktade både kommunen och polisen för att uppmärksamma dem på problemen.

– Framförallt tycker jag synd om gänget som hänger här och alla ungdomar, säger hon.

Jennys larm har fått verkan och Maritha Bertilsson på Trygg i Norrtälje kommun berättar att de nu jobbar aktivt för att samla alla berörda och kalla till ett möte för att diskutera vad som kan göras åt situationen.

– Som det är nu är det inte bra, därför handlar det om att fånga upp de här problemen och jag känner att det inte finns någon som inte vill hjälpa till i det arbetet.

Därför kommer bland annat polis, berörda näringsidkare och vaktbolaget Securitas kallas till träffen.

– Det är jätteviktigt att man engagerar sig i de här frågorna och att vi gemensamt kommer fram till en bra lösning, säger Maritha Bertilsson som tror att det går att komma till bukt med problemen.

– För några år sedan tog vi tillsammans tag i skolavslutningarna som hade spårat ur i Norrtälje. Då hade vi 70 anmälningar om olika händelser. Förra året hade vi ingen.

Det är kommunen som äger fastigheten där busstationen ligger och sammankallande till mötet är kommunens anläggningschef Erik Klockare.

– Vi vet att många upplever det som en otrygg plats och syftet är att vi ska få bättre ordning.

Att rusta upp stationen och göra den fräschare ligger dock inte i planen.

– Vi byggde om toaletterna 2012 och i dagsläget finns inga ombyggnadsplaner, säger Erik Klockare.

Jenny Melin på Pressbyrån hoppas att det kan komma ut något bra av mötet och att det kan bli ordning kring busstationen i framtiden.

Är du någonsin rädd när du arbetar?

– Nej. Men en gång var det en påtänd kille här som gick och skrek, då var vi nära att stänga. Annars tycker jag bara synd om de som håller till här.