Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stöd dina lokala småföretagare

Coronaviruset har skapat stora problem för kommunens småföretagare. Läget är akut och vi vill nu be dig och alla du känner att stödja företagarna i denna kris så de kan fortsätta finnas här för dig och din familj.

I vår kommun finns många småföretagare och anställda som varje dag kämpar för att du ska ha nära till just det du behöver. Bagare, restauranger, tobaksbutiken, cykelhandlaren, blomsterhandeln, cateringföretaget och snickaren – många är företagen som just nu kämpar för att finnas kvar även när krisen är över.

På många sätt är de små företagen kommunens hjärta. De står för 36 procent av skatteintäkterna, vilket är 871 miljoner kronor. Dessutom fanns det före krisen 13 176 jobb i våra små företag.

Detta kanske inte är någonting du funderat över, de har ju alltid funnits där. Det är lätt att ta för givet att man ska kunna köpa sitt bröd på det lokala bageriet eller dela goda stunder med vänner och familj på restauranger och barer. Kort och gott står småföretagen för ljusglimtar i gemene människas vardag, vilka i värsta fall nu kan komma att försvinna. Sedan några veckor tillbaka har många småföretagare inte bara upplevt en inbromsning av sin försäljning, den har helt tvärstannat. Många går just nu på knäna och vet i dag inte om de kommer att kunna betala ut löner till sina anställda nästa månad. Många riskerar att se sina livsverk gå upp i rök framför sina ögon.

Givetvis har vi all förståelse för att kommunens invånare är oroliga för att själva smittas eller för att bära vidare viruset till en närstående som tillhör en riskgrupp. Det är inget annat än beundransvärt att vi som befolkning gör allt vi kan för att inte utsätta oss för onödiga risker och därmed hjälper sjukvården i bekämpningen av coronaviruset.

Vi vill därför slutligen uppmuntra dig som bor i vår kommun att även fortsatt stödja de lokala företagen, på det sätt du kan.

Om du inte tillhör en riskgrupp. Handla hos din butik på hörnet, unna dig ett besök hos det lokala bageriet på vägen hem, ta hämtmat (take-away) från din kvarterskrog, köp cykeln nu som du hade tänkt köpa senare i vår.

Om du tillhör en riskgrupp. Lyft telefonen och berätta vad du behöver så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig utan att du behöver utsätta dig för onödiga risker som kan riskera din hälsa.

Ingen insats är för liten. Om du gör vad du kan, så lovar vi att göra allt som står i vår makt för att småföretagen i vår kommun ska finnas kvar när den här krisen blåst förbi. Tillsammans kan vi se till att företagen i Norrtälje inte stannar utan fortsätter att hålla öppet i och genom krisen.

styrelsen för Företagarna Roslagen

Ronnie Andersson, ordförande

Raymond Fernström

Johan Winge

Charlotte Lindberg

Lena Norrman

Johnny Mattsson

Christer Andersson

Knutte Alm

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel