Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommaren gör comeback – chans till sol och 20 grader i helgen

Känner du dig inte färdig med sommaren? Nu får du en chans till – i helgen väntas det bli sol med chans till 20 graders värme.

Annons

Passa på att vara ute i helgen om du vill ta vara på solen, framför allt på söndag finns det stora chanser till sol och värme.

Helgens väderprognos är ett glädjebesked för alla soldyrkare. På söndag väntas sol och det kan bli upp till 20 grader varmt på sina håll. Det är främst Stockholms län som har chans till sommarvärme – och bäst chans har du om du är nära kusten.

– Från fredag kväll passerar ett regnområde in från nordväst, i och med det kommer varmare luft in. Framåt lördag mitt på dagen blir det högre dagstemperaturer på 16-17 grader, säger Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca.

På lördagen väntas inte strålande sol men det finns definitivt solchanser i länet. På söndagen kommer sommarvärmen.

– Inledningen av söndagen blir rätt mulen men sen frampå dagen ser det ut att spricka upp mer och mer från sydost. Kusten får sol först, säger han.

– Blir det soligt och fint kan man komma upp i 19, kanske 20 grader.

Enligt Erik Rindeskär blir det vindstilla så befinner man sig nära kusten kan det bli riktigt härligt väder. Söndagen kan definitivt bli länets varmaste dag hittils i september.

Kan man säga att sommaren gör comeback?

– Ja, det kan man säga, om än ganska lokalt, säger Erik Rindeskär.

Mer läsning

Annons