Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wallmo utslagen i kvalet

Nej, det ville sig inte för Jonas Wallmo, Roslagens GK, i kvalet till Europatouren i italienska Bogogno. En avslutande 74-runda på fredagen gjorde att Wallmo totalt sett gick de fyra rundorna på fyra slag för många för att ta sig vidare till steg två i kvalet.
- Det är bara att bryta ihop och komma igen, sammanfattar han.

Annons

Det började strålande för Jonas Wallmo när han i förra veckan inledde det första steget i kvalet till nästa års Europatour. Fem under par på första rundan gav stora förhoppningar inför de kommande tre rundorna. Men, det gick utför i resultatlistan för Norrtäljekillen.

Inför den avslutande dagen fanns bara ett recept: ut och ösa på.

Jag gav allt men det hjälpte inte. det var egentligen bara första rundan som var rättvis. Resten av dagarna blev jag väldigt orättvist behandlad på banan, berättar han.

Hur menar du?

Ja, det är svårt att förklara. men jag hade liksom inget medflyt alls. Allt studsade liksom emot mig. Svårt att förklara som sagt, men alla som spelar golf vet vad jag menar. Det kan vara så att puttarna hela tiden stannar en decimeter från hål, eller att bollen precis studsar ned i en bunker istället för stanna på kanten.

Puttarna är ett bra exempel, menar han.

Under de här dagarna tror jag att jag bara satt en enda putt som var över tre meter och då går det inte. Det blir alldeles för många onödiga slag. Om de puttarna går i istället för att lägga sig en decimeter från hålet så är man med där.

Inför det första steget i kvalet var Wallmo inställd på att ta sig till slutkvalet, steg tre, men det tog alltså slut redan i Italien och på steg ett.

Har jag flytet och kan behålla det under fyra dagars kval så har jag kapacitet att gå till slutkvalet, helt klart. Därför var jag direkt efteråt mycket besviken att inte ens komma förbi steg ett, kände mig alldeles tom, men nu får jag ta med mig erfarenheterna från det här och sikta vidare.

Närmast på Asien, låter det som.

Jag är väldigt sugen på att åka till Thailand i december-januari för att prova att kvala in till Asientouren istället. Det är möjligt att jag gör det.

Mer läsning

Annons