Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vit chokladtryffel med kokos

Mäktig söt, vit choklad passar bra tillsammans med kokos. Var försiktig så att chokladen inte blir för varm, då blir den grynig.

Annons

Ingredienser (ca 20 st):

1 dl vispgrädde

0,5 tsk vaniljsocker

200 g vit choklad

125 g kokos

Gör så här:

Värm grädden i vattenbad. Den ska bara bli lite mer än fingerljummen, cirka 40 grader. Rör ut vaniljsockret i grädden. Tag bort från värmen.

Hacka chokladen grovt, häll i och rör tills den har smält helt. Låt smeten svalna, ställ sedan i kylskåp att stelna i två timmar. Häll i fyra matskedar kokos och rör om ordentligt.

Ställ in i kylen igen och låt stelna. Räkna med ett par timmar, men det kan ta alltifrån en halvtimme till en natt.

Forma till kulor (kallt vatten på fingrarna kan underlätta). Rulla kulorna snabbt i resten av kokosflingorna. Förvara svalt tills det är dags att njuta, tryfflarna kan gott få stå en stund i frysen före serveringen.

Mer läsning

Annons