Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vit chokladbrulé

Knäckande söt topp över len, krämig vit chokladbrulé smakar alldeles underbart med en generös grabbnäve färska hallon till. Svårslaget som bjuddessert: både lättlagat och gott.

Annons

Ingredienser (4 portioner)

5 dl Laga lätt

5 äggulor

100 g vit choklad

2,5 msk socker

farinsocker

färska hallon

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa äggulorna och sockret i en bunke, koka upp gräddmjölken.

Ta kastrullen från plattan och låt chokladen smälta i den varma grädden, rör om så att all choklad smälter.

Häll den heta ägg-chokladbladningen över äggsmeten under kraftig vispning.

Rör ner sockret.

Häll upp smeten i fyra små ugnsfasta portionsformar och ställ formarna i en ugnsfast form.

Ställ in formen längst ner i ugnen, fyll försiktigt på ugnsformen med vatten så att portionsformarna kan gräddas i ett vattenbad.

Baka bruléerna i cirka 1 timme och 30 minuter, ta ut ur ugnen och låt svalna ställ därefter in dem i kylen ett par timmar före servering.

Vid serveringen: sätt ugnen på högsta temperatur och grill, placera gallret högst upp.

Strö lite farinsocker över chokladbrulén och ställ in dem i ugnen.

Bränn av sockret som hastigast, passa noga, det tar inte mer än några minuter.

Ställ portionsformarna på en desserttallrik och servera den vita chokladbrulén toppad med en handfull färska hallon åt var och en.

Mer läsning

Annons