Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinnare i fototävling utsedd

I onsdags var det dags att kora vinnaren i UNGs fototävling. Av fem deltagare blev det slutligen Matilda Bäcker, 22 år, från Norrtälje som fick ta emot priset för bästa foto.
Priset var ett presentkort på 2000 ;- i fotoutrustning, två biobiljetter, sin bild inramad och en egen bildserie publicerad i Norrtelje tidning.

Annons

Hur känns det?

- Jag tycker att det är jätteroligt! Detta var verkligen en kul överraskning och det känns extra roligt att veta att andra tycker om min bild.

Jag tycker väldigt mycket om att fotografera och såg denna tävling som en chans att visa upp mina verk. Det fanns liksom ingenting att förlora!

Hur kommer det sig att du medverkade i tävlingen?

- Först och främst så var det min mamma och en kompis till mig som tipsade om den här tävlingen. De tyckte att den skulle passa jättebra för mig eftersom att jag har ett stort intresse för foto, så därför bestämde jag mig för att vara med.

Hur tänkte du när du skulle ta bilden?

- Först tänkte jag ta ett tema från någon film, men eftersom att jag trodde att de andra deltagarna skulle göra likadant tog jag något generellt.

Jag tog kontakt med en modell och en make-up artist och sen var allt igång. Jag hade en vision om en filmstjärna som skulle ligga omringad av gamla VHS-band och ha en filmrensa målad i ansiktet. Jag blev väldigt nöjd med slutresultatet.

Vad ska du göra med presentkortet på 2000 kronor?

- Jag har inte funderat så mycket på det, men ett nytt objektiv skulle kanske passa bra. Jag sitter ofta och kollar runt på internet och hittar mycket nya grejer till kameran. Det finns alltid något nytt man kan köpa.

Har du tänkt något på den bildserie som du ska fota för UNG?

- Jag fotar mest porträtt och modellbilder så det kanske blir något sådant. Då kanske jag också jobbar tillsammans med samma modell som jag gjorde till den här bilden som jag vann med.

Jag har annars en hel anteckningsbok som är full av olika fotoidéer, så jag ska nog få ihop något.

Vad gör du i vanliga fall?

- Jag pluggar foto på distans så jag har ganska mycket fritid. Ibland jobbar jag extra på posten och på kommunväxeln. Jag spelar också bowling så det tar upp ganska mycket tid.

Vinnaren i utlottningen av biobiljetter

Monica Holmström.

Biobiljetterna finns att hämta ut på Norrtelje tidnings redaktion från och med måndag den 2 mars.

Mer läsning

Annons