Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi är stolta över våra traditioner

Annons

En "vanlig medelsvensson i skogen" har förlorat en vän. Det känns trist eftersom det är mitt fel. Ändå är jag mest glad. För i nästa stund ringer en äldre dam bara för att säga: Tack! Tack så mycket för en fin tidning!

Jag trodde aldrig så många skulle höra av sig med ett ”grattis” eller ”oj, så himla fint det blev”. Hälsan brukar oftast tiga still. Jag hade förberett mig på att jag skulle sitta i telefon och bara prata med upprörda. Och det händer det att jag gör, och jag säger verkligen inte att ni som protesterar har fel. Smaken är olika och många tycker om Norrtelje Tidning - som en vän. Och det vill jag verkligen inte förstöra. Inte alls.

Därför är man lite orolig när man möblerar om.

Men vi gör förändringen med ett syfte. Tidningen - med dess innehåll - ska bli bättre, mer varierad, ja - överraska oftare. Några har tidigare klagat på att vi har för få lokala nyheter. Nu har de blivit fler. Själva har vi som mål att vara nära, till nytta och för nöje. Förutom att vi vill granska, eller nagelfara, för att fortsätta på de inslagna N-orden. I nya formen har vi hittat bättre hjälpmedel till både leende och nytta. Nagelfara satsar vi på i olika artikelserier och med den nya förstasidan och det löp vi har måste vi fokusera bättre på det vi gör.

Inom branschen uppfattas det. ”Jag lyfter på hatten för en kraftfull och snygg form”, sade chefredaktören på Medievärlden. Och i nästa andetag sade han ”och hur har ni tänkt att leva upp till detta?”

Nya formen kräver helt enkelt mer av oss journalister, vilket är meningen.

Flera har kritiserat bytet av logotyp, därför följer här en bakgrund. Det vi ville ta bort var att det tydligaste budskapet på vår tidigare förstasida var ett lysande rött ”SEDAN 1880” mitt i loggan. Signalen kändes fel och vår gamla logotyp var dessutom trasig, originalet var förstört. Men vi är stolta över våra traditioner. När vi hittade tidningshuvudet på den första utgåvan från 1880, utgick vi från den klassiska logotypen. Men vi önskade oss också en symbol. Ankaret för tankarna hit, men vänds det ”oprest” så riskerar det att sammanblandas med kommunförvaltningen.

Så är det tänkt. Med detta menar jag inte att du behöver tycka om det förstås, jag bara svarar på varför.

Fortsätt höra av er!

0176-79580

Mer läsning

Annons