Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem ska prisas för tillgänglighet?

Var är det lätt att ta sig in med barnvagn, rollator eller rullstol? Bertil Norstedt och Bengt Bergkvist från kommunala handikapprådet söker bland fastighetsägare och affärsidkare i Norrtälje kommun. Nu vill de ha in tips från allmänheten.

Annons

I år ska tiohundraförvaltningen dela ut ett pris till en företagare eller fastighetsägare som bidragit extra mycket till att förbättra tillgängligheten till någon fastighet. Det kan handla om ta bort trösklar och att ordna med ramper och dörröppnare.

Familjer med barnvagn förstår våra problem, säger Bengt Bergkvist. 

Bertil Norstedt berättar om en mamma som tog barnet på armen och gick in i butiken för att när hon kom ut igen upptäcka att barnvagnen var borta.

Både Bertil Norstedt och Bengt Bergkvist sitter med i handikapprådets grupp för ritningsgranskning. De kollar ritningar i samband med om- och tillbyggnader.

Men på senare tid har vi fått in färre ritningar, säger Bengt Bergkvist. 

Bertil Norstedt menar att det har att göra med att tjänstemännen har delegation på att ta fler av besluten som tidigare togs av politikerna i byggnadsnämnden.

Priset till årets företagare ska delas ut på fullmäktigesammanträdet den 23 juni och nomineringarna ska göras senast på fredag den 30 maj. 

Förslagen kan lämnas in på de fyra största biblioteken i kommunen, i kommunhuset i Norrtälje och i turistbyrån. 

Ann Sjöblom

[email protected]

Mer läsning

Annons