Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varslade vid bruket får ersättning

Hallsta Pappersbruk kommer att erbjuda både tjänstepension och avgångvederlag till vissa anställda i samband med att bruket skär ner på personal.
- Vi räknar med att processen ska vara klar i början av augusti, säger Aleksandar Srndovic, ordförande i Pappers avdelning 68 vid bruket.

Annons

Sedan före midsommar står det klart att nedskärningarna på 270 man, som bruket aviserat om tidigare, kommer genomföras. PM 2 och returpappersanläggningen kommer att slå igen, maskinen stängs den första november.

Pappers avdelning 68 har tidigare krävt att företagsledningen erbjuder tjänstepension till äldre till förmån för yngre som får chans att att stanna kvar. 

Företagsledningen har nu erbjudit både tjänstepension och avgångsvederlag, men ännu vill man inte gå ut med detaljer i ärendet eftersom alla anställda inte är informerade ännu.

Aleksandar Srndovic, säger att facket är nöjda med de erbjudanden som kommit från företaget.

-Vi har fått bra respons och vi är ganska nöjda, det är bättre än vi trodde, säger han. Han säger att företaget har erbjudit avgångsverderlag och anställda får lämna in intresseanmälan. Bolaget förbehåller sig rätten att välja vilka personer man beviljar avgångsvederlag till. Företagspension kommer särskilt utvalda att erbjudas enskilt. 

-När hela processen är klar och semestrar är över kommer vi att kunna redovisa detaljer, säger Aleksandar Srndovic.

När bolaget är klar med avgångvederlagenoch tjänstepensionerna som kommer fortfarande övertaliga finnas kvar. Och då startar förhandling enligt LAS.

Hallsta Pappersbruk kommer att säga upp 150 anställda i år, 85 nästa år och 2010, 25 anställda.

Gunilla Flink-Lindström

0175 686 75

[email protected]

Mer läsning

Annons