Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varning för vakpå Norrtäljevikens is

Isen på Norrtäljeviken ligger tjock.
Men mitt ute på den välbesökta viken upptäckte Lisbeth Gustavsson ett fyra meter stort gap - en omärkt vak som orsakas av reningsverkets pipeline.
 

Annons

-Det är ju livsfarligt! Ungdomarna kör med mopeder här på kvällarna och jag ryser vid tanken på vad som kan hända, säger Lisbeth Gustavsson.

När hon i onsdags upptäckte den förrädiska vaken ringde hon reningsverket som lovade åtgärda problemet. I skrivande stund står vaken fortfarande öppen.

För Örjan Asplund på gatukontoret är situationen allvarlig och har därför kontaktat Veolia vatten, som driver reningsverket.

-Det är inget att snacka om, det är bara att göra, säger han.

Vaken ligger ungefär 600 meter ut från reningsverket och är svår att upptäcka.

-Det är ju mycket folk som är ute på isen. Mammor med barnvagnar och ungdomar som kanske inte vet om att det finns ett reningsverk här. Vem kan räkna med något sånt här? säger hon.

Frank Renebo på Veolia erättar att man just nu håller på att avverka skog för märkningen och får hjälp av räddningstjänsten.

-Det skall bli fint väder imorgon och då kommer det att vara mycket folk på isen så det blir gjort idag, säger han.

Borde inte det här vara ett återkommande problem?

-Det är inte alltid det fryser till, så det är inte så ofta vi har behövt märka ut vaken. Men nu gör vi det naturligtvis, säger Frank Renebo.

Mer läsning

Annons