Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför ska just Flygskolan läggas ner

Annons

Vi anser att förslaget att lägga ner Flygskolan är djupt olyckligt med långtgående negativa konsekvenser.

Det är av största vikt att hålla ihop Flygskolan som helhet, dels för att ta till vara den kompetens personalen har utvecklat runt Flygskolans elevgrupp, dels för att bevara tryggheten för alla de barn som har Flygskolan som sitt andra hem.

Därför står vi upp för förslaget om att bevara Flygskolan i dess nuvarande lokaler fram tills en ny skola byggs för Norrtäljes växande södra del, då Flygskolan kan flytta in där. Alternativt kan Flygskolan vara kvar där vi är, då fastighetsägaren inte ser något hinder till fortsatt skolverksamhet även efter 2011.

Politikerna talar i dagsläget om att tränga in halva Flygskolan på Kvisthamraskolan och halva Flygskolan på Lommarskolan, eller vilka skolor de nu väljer i slutändan. Vi ifrågasätter om det ens är praktiskt genomförbart med tanke på ytorna och undrar hur lärare, elever och föräldrar på dessa skolor ställer sig till ett sådant scenario.

En intressant fråga är varför politikerna föreslår att lägga ner just Flygskolan. Vi ber politikerna förtydliga för oss med sakliga skäl och siffror via Norrtelje Tidning så alla berörda parter kan följa debatten.

Argumentet om att minska lokalkostnaderna och satsa på ökad lärartäthet kan låta bra, men håller inte för en närmare granskning. Barn- och skolnämnden föreslår nämligen samtidigt att bygga om Roslagsskolan, Kvisthamraskolan, Frötunaskolan och Svanbergaskolan. Dessutom ska man i budget avsätta 700 000 kronor för ökade kostnader för nybyggda lokaler till Freinetskolan, som inte ens är en kommunal skola.

Detta borde med all logik innebära ökade lokalkostnader istället för minskade. Vi vill se kostnadsberäkningar och konsekvensanalys offentligt redovisade över samtliga förändringar av skollokaler. Är det möjligen så att Flygskolan är den enda skola man vågar lägga ner utan att stöta sig med egna vänner och väljare?

Det brukar finnas flera partier som kännetecknas av att stå upp till försvar för den lilla människan. Vi hoppas och tror att de gör det även i denna viktiga fråga om Flygfältsbarnens framtida trygghet.

Claes Westerberg

Kristina Aldén

talespersoner för personalen på Flygskolan

Mer läsning

Annons