Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väntsalen i Hallstavik föder ilska

Det var många upprörda känslor i går kväll vid ett möte på Folkets Hus i Hallstavik där väntsalsfrågan återigen var uppe till diskussion. Väntsalen i Folkets hus stängdes sista april då kommunens avtal med Folkets hus gick ut. Nu finns risk Hallstavik blir utan väntsal hela sommaren.

Annons

Häverö socialdemokrater hade kallat till mötet, på dagordningen stod väntsal för bussresenärer och ungdomarnas situation. Ett 30 tal personer kom till mötet.Många var upprörda över att väntsalen som funnits i Folkets sedan årsskiftet nu stängts sedan avtalet mellan Folkets Hus och kommunen gått ut.

Enligt Peter Leonardsson, från tekniska är det dom som fattat beslutet att låta väntsalen vara stängd till den första augusti. 

Han sa vidare att tekniska kontoret arbetar för att hitta en permanent lösning för väntsalen. Planer finns att bygga om foajén i folkets hus så att väntsalen får en mindre del. Därefter ska kommunen sluta ett flerårsavtal med Folkets Hus. 

Att Hallstavik nu kan komma att bli utan väntsal i tre månader upprörde många. Lennart Svenberg pekade på att det är dålig reklam för kommunen att inte ha en väntsal i Hallstavik.

- Det kommer dansare från hela världen till Herräng i sommar, de åker buss från Hallstavik till Herräng. Ska folk behöva stå utomhus och vänta om det regnar, det är inte klokt menade, Lennart Svenberg. 

Björn Fuhr menade att Hallstavik är på god väg att bli en gråzon som politikerna struntar i.

- Här sitter vi i ett stort industrisamhället år 2008 och diskuterar ett takskydd, man tror ju inte att det är sant.

Olle Jansson (s) ansåg att den politiska majoriteten hanterat väntssalfrågan i Hallstavik på ett taskigt sätt.

- Den här hanteringen som sker, nu är inte kul. Den visar att man har en taskig attityd till Hallstaviksbygden. 

Sune Alm, pekade på att de florerar olika uppgifter om hur kommunen tänker göra med väntsalen.

- Nu är allt ett enda kaos, sa han. 

När NT:s reporter lämnade möte kom Lars-Erik Jansson, ordförande i folkets husstyrelsen fram och sa.

-Vi öppnar väntsalen i morgon igen (läs idag) vi ska ha ett möte i slutet på månaden med kommunen och då hoppas vi att kan hitta en vettig lösning. 

Gunilla Flink-Lindström 

[email protected]

Mer läsning

Annons