Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väddöbygden har lanserat ny hemsida

Fyra organisationer på Väddö har lanserat en helt ny hemsida för Väddöbygden.
En redaktör från fyra föreningar uppdaterar med nyheter och fakta.
– Vi satsar på att marknadsföra Väddöbygden så att utvecklingen av bygden fortsätter, säger Jim Nilsson, en av redaktörerna för hemsidan.

Annons

Väddöbygden är ett av de områden i Norrtälje kommun som expanderar kraftigt. Bostadsbyggandet på Rumpudden, med drygt 120 bostadsrätter, är ett projekt som blåst liv i samhällsutvecklingen i Älmsta.

Credentia AB som byggt bostäderna går nu vidare och satsar på Väddö kanalstad, där nya bostäder kommer att byggas härnäst. Inflyttningen har gett ringar på vattnet och småföretagarna på orten gynnas med fler kunder och en del kan anställa fler personal. ICA-butiken mitt i centrum har nyligen invigt sin utbyggnad.

Medvinden för bygden tar nu organisationerna Väddö turistråd, Väddö köpmannaförening, Företagarföreningen samt Väddö ideella förening tag i, genom att satsa på den nya hemsidan. 

Vi samarbetar med ett lokalt it-företag och i botten har vi en programvara som gör det enkelt att snabbt lägga in nyheter och fakta, berättar Jim Nilsson.

Han pekar på att satsningen handlar om att marknadsföra hela Väddöbygden.

Vi vill att både turister, sommarboende och ortsbor lätt ska kunna hitta aktiviteter och service via vår hemsida.

Hemsidan innehåller allt från basfakta om bygden, var man kan äta och bo, utflyktsmål, hantverkare och företag på orten, sport, motionsaktiviteter och båtliv.

Vi vill visa att bygden lever och växer, säger Jim Nilsson.

Gunilla Flink-Lindström

[email protected]

Mer läsning

Annons