Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utskottet: Lägg ner Flygskolan

Flygskolan kommer allt närmare nedläggning.
På torsdagseftermiddagen fattade kommunstyrelsens arbetsutskott sitt beslut i frågan.

Annons

För att lägga ned en skola krävs beslut i många instanser. Det slutgiltiga beslutet tas i kommunfullmäktige. Innan dess måste frågan passera flera nämnder. I går var det kommunstyrelsens arbetsutskott som sa sitt i frågan.

Vi i majoriteten var eniga. Vi följer förslaget och röstade för att skolan läggs ned, säger Berit Jansson (c) vice ordförande i kommunstyrelsen.

Oppositionen däremot ville att man skulle vänta med att fatta beslut i frågan.

Vi vill att man ska vänta med att stänga skolan till 2011 och innan dess titta närmare på hur man ska utveckla skolan i södra delen av centrala Norrtälje, säger Olle Jansson (s).

En utredning man inte fick gehör för. Eftersom de borgerliga partierna är i majoritet räckte deras röster för att få igenom förslaget om nedläggning.

Besluten som måste tas:

♦ Barn och skolnämndens arbetsutskott 9 september: då blev planerna på att lägga ned Singö, Flygskolan och sammanslagningen av skolor till nya enheter med flytt av sjätteklassarna till högstadiet offentliga.

♦ Barn och skolnämnden 14 oktober: efter att nämnden flyttats fram två gånger på grund av fackliga förhandlingar fattades beslut på ett extra möte. Förslaget om Singö skola drogs tillbaka, beslutet om hur skolenheterna skrevs om så att sjätteklassarna blev kvar på bygdeskolorna, beslut togs om att nämnden är för en nedläggning av Flygskolan.

♦ Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 oktober: under ett extra möte togs i går togs beslut om att arbetsutskottet rekomenderar kommunfullmäktige att lägga ned Flygskolan.

♦ Kommunstyrelsen 20 oktober: tas beslut i hela styrelsen om att rekomendera nedläggning av Flygskolan.

♦ Kommunfullmäktige 3 november: det slutgiltiga beslutet om Flygskolan tas.

Mer läsning

Annons