Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

UNGs ultimata bulltest

I morgon firas kanelbullens dag och det är dags att frossa i bullar.
Ung har testat kanelbullar från några av Norrtäljes kaféer och butiker och kommit fram till vilka som är ätbara och vilka som smakar diskmedel.

Annons

Panel: Jennifer Gothilander, Jesper Oscarsson, Jenny Runsten, Emelie Björk, Anna Fröman, Hanna Melin och Malin Sandell

Sammanställt av Jenny Runsten

Klicka här för att läsa hela bulltestet!

OBS! Här hittar du färska kanelbullar på andra ställen i kommunen:

Blixtens Café, Hallstavik

Café Chocolate, Rimbo

Cissis smörgåscafé, Rimbo

Brovakten, Bergshamra

ICA Supermarket, Väddö

ICA Nära, Edsbro

Recept på kanelbullar

Ingredienser

13 dl vetemjöl

1 dl strösocker

1 tsk salt

2 tsk kardemumma, malen

150 gram margarin

1 paket jäst

5 dl mjölk

2 msk kanel, malen

ägg till pensling

pärlsocker

Tillagning i matberedare:

1. Häll det mesta av mjölet samt 1 dl av strösockret, salt och kardemumma i matberedarens skål. Klicka i 150 g margarin (eller använd 1,5 dl flytande margarin) och smula jästen över.

2. Värm mjölken till fingervarm, 37°. Häll mjölken över ingredienserna i skålen och bearbeta kraftigt till en blank och smidig deg som släpper skålens kanter, ca 5 minuter.

3. Låt degen jäsa under lock i skålen till dubbel storlek, ca 30 minuter. När den är färdigjäst har den en torr och glansig yta.

4. Kör sedan några varv i maskinen. Tag därefter upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt igenom den. Kavla degen till en platta, bred på resten av margarinet och strö över resten av sockret och kanelen. Rulla ihop och skär rullen i bitar. Ställ bullarna med snittytan uppåt på plåtar, täck med bakduk och låt jäsa i 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 grader.

5. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker.

6. Sätt in plåten mitt i ugnen, låt bullarna grädda i 5-10 minuter, tills de fått fin färg. Ställ bullarna på ett galler och låt svalna under bakduk.

Källa: www.tasteline.se

Mer läsning

Annons