Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ugnsrostad potatissallad

Byt ut den snudd på oätliga röran som säljs under begreppet potatissallad och servera en ugnsrostad, ljummen potatissallad till rostbiffen istället. Servera små knubbiga plommontomater vid sidan om.

Annons

Ingredienser (4 portioner):

1 kg färskpotatis

3 msk rapsolja

flingsalt

4 salladslökar, skivade

1 finhackad rödlök

1,5 dl hackade svarta oliver

2 msk kapris

10 soltorkade tomater i olja, finhackade

Dressing:

2 msk vitvinsvinäger

3 msk rapsolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Borsta under tiden potatisen ren och dela de potatisar som är lite större mitt itu. Lägg dem på en plåt och ringla över oljan, salta och blanda om. Ställ plåten mitt i ugnen och rosta potatisen i ca 25 minuter, rör om någon gång under tillagningen.

Blanda därefter ner löksorterna, oliverna, kaprisen och tomaterna i potatisen och rör om försiktigt. Blanda olja och vinäger och vänd ner dressingen i salladen. Smaka av med salt och peppar och servera ljummen.

Mer läsning

Annons