Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två trafikolyckor i rad

Under lördagen inträffade två trafikolyckor med 40 minuters mellanrum vid samma övergångsställe i Rimbo. En person fick föras till sjukhus.

Annons

Klockan 13.40 körde en man i 65-årsåldern på en äldre man på ett övergångsställe på Uppsalavägen i Rimbo. Den 74-årige mannen fick föras till sjukhus med ambulans. Enligt polisen hade mannen skador i ansiktet och revbensbrott. Olyckan inträffade på grund av att föraren bländats av stark, lågt stående sol. Föraren klarade sig utan fysiska skador men chockades av händelsen.

Klockan 14.20, då polis var kvar på platsen för att ta vittnesuppgifter, inträffade nästa olycka. En 19-årig kvinna stannade för att släppa över en person vid övergångsstället. En 53-årig man som körde bakom henne var mer intresserad av vad polisen gjorde vid sidan av vägen och såg inte att kvinnan stannade varpå han körde in i hennes bil. Denna gång kom ingen person till skada.

Ingen person har delgivits misstanke om brott men gällande den första olyckan har polisen inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik. Gällande den andra olyckan kan den 53-årige mannen komma att delges misstanke om att inte ha hållit ordentligt avstånd till framförvarande bil.

Mer läsning

Annons