Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två rockband slåss om basist

Det blir hårt mot hårt när det i kväll, fredag, är det dags för finalen i lokala bandtävlingen Utmaningen. Det blir rutinerade rockbandet Deep­shit n’trouble som får möta nyskapade rockbandet Kashmir and the captains. Dessutom uppträder Veronica Maggio.
NT på plats! Följ musikfesten på fredagskvällen här på norrteljetidning.se

Annons

Gitarristen Jesper Rangemo har redan vunnit Utmaningen. Han förekommer nämligen i båda av de två banden som har kvalificerat sig till finalen i kväll. Vilket kan leda till lojalitetsproblem eftersom hans kollegor i de rivaliserande banden kommer att göra allt för att vinna.

 Men jag tänker bara gå in och ge allt, oavsett vilket av banden som jag spelar med. Det ska inte vara något problem att orka spela två pass, säger Jesper Rangemo.

Tävlingen Utmaningen har ägt rum på loftet i Gamla stans trädgård via fyra deltävlingar och två semi­finaler. De två band som fått flest publikröster har tagit sig vidare till kvällens final där de kommer att spela inför en jury som avgör vem som blir tävlingens vinnare. Juryn kommer bland annat att bestå av Josefin Blomberg, sångpedagog, Alexander Ljungström, professionell trummis och Erik Althoff, producent och låtskrivare. Publiken kommer inte att ha någon rösträtt denna gång.

Men precis som alla andra påverkas juryn också av publikreaktionen, även om de främst kommer att titta utifrån ett musikaliskt perspektiv, säger Jonathan Ojeda, representant för

Rockverkstaden som tillsammans med Gamla stans trädgård och Rodengymnasiet arrangerat Utmaningen.

Vinnarna får 10 000 kronor och en musikvideoinspelning medan tvåan får 5 000 kronor. Efteråt kommer rutinerade svenska artisten Veronica Maggio att uppträda.

Både Deepshit n’trouble och Kashmir the captains har rock som sin signaturgenre, men inget av banden tror att de kommer ta ut varandra. Dessutom har de fått en uppgift att göra varsin egen version av Eurythmics hit ”Sweet dreams (are made of this)”.

 Det har varit klurigt, i delfinalen och semifinalen var det Beatles- och Elvis-covers, men nu är det en specifik låt. Vi har precis fått fason på hur det ska låta, säger Deepshit n’troubles gitarrist Martin Meklin.

Medlemmarna i Kashmir the captains känner sig stolta att de klarade sig hela vägen till finalen eftersom de endast funnits sedan drygt två månader tillbaka.

 Det är jättekul att så många redan verkar ha diggat vår musik. Allt som kommer nu är bonus, även om vi är grymt sugna på att vinna, säger sångaren Niklas Karlsson.

Själva evenemanget Utmaningen har blivit en stor framgång för arrangörerna med fullsatta loft på Gamla stans trädgård. När finalen nu intar den betydligt större Culinarlokalen på

Nordrona hoppas man kunna fylla den med flera hundra besökare.

 Responsen från publiken har gjort av vi absolut tittar på om vi kan genomföra en liknande tävling nästa år, säger Jonathan Ojeda.

Och både Deepshit n’trouble och Kashmir the captains förespråkar fler liknande tävlingar.

 Det är ett väldigt bra sätt att dels få se vilken ens publik är. Vi har märkt att de lokala banden haft en väldigt stark fanskara medan banden utifrån haft det tuffare, säger Kashmir the captains Jakob Nordbrandt.

Och så var det där med dubbla lojaliteter. När banden ska posera för bilder drar båda hårt i gemensamma medlemmen Jesper Rangemo som mest skrattar.

 Det är en rätt skön sits om jag ska vara ärlig. Jag kommer självklart att glädjas med de som vinner, ler han. 

Mer läsning

Annons