Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Succé för mopedernas egen dag

Vi har Custom bike show och American car show. – Nu är en tredje motorträff i Norrtälje född, Träffpunkt moped.

Annons
Runt 200 rykande mopeder av alla  upptänkliga modeller deltog i den avslutande kortegen genom stan.

Det blev succé direkt med fullt ös hela dagen, konstaterade Lasse Schylander, en av arrangörerna, av den allra första upplagan av Träffpunkt moped. Vid tolv, tre timmar innan utställningen var slut, hade alla 700 förberedda entré-armband gått åt och han uppskattade antalet utställda mopeder till 300. För från när och fjärran puttrade rykande mopeder av alla upptänkliga modeller in i Norrtälje på söndagsmorgonen. Målet var Pythagoras industrimuseum.

Flera hundra mopeder, från hembyggen, till ”snabb-dappe” (Zundapp) och hårdtrimmade ungdomsdrömmar, fyllde Pythagoras fabrik, innergård, bakgård och tillfarter under dagen. Det var coola och fantasifulla hembyggen där den gemensamma nämnaren för alla var att de är försedda med en mopedmotor.

– Det är en del designkullerbyttor, säger Claes Johansson chefredaktör på tidningen Moped, som är konferencier för dagen, men också tillhör arrangörerna.

Han är lyrisk över utställningsplatsen och över möjligheten att cruisa runt på moped i Norrtäljetrakten.

– Jag kände redan från första gången jag var här att här måste vi ha en träff. Det är en fantastisk miljö, så jag har gått och lurat på det här länge, säger han.

Och Lasse Schylander, konstaterar glatt, att nu har nog Norrtälje fått en tredje återkommande motordag, efter Custom bike show och American car show.

Här är vinnarna:

Finaste originalmoped - orenoverad: Mats Holte, på en Monark compakt -68

Finaste original - renoverad: Ronny och Hampus Söderberg, Yamaha skoter

Finaste bygget: Johan Eek, MCB Z-typ -74

Bästa totalupplevelse - ekipage: Totte Johnsson, NV autoped, 50-tal

Stora långdistanspriset: Johan Sandberg körde 142 kilometer till träffen på en gul Monark postmoped, 60-tal

Holle  racer. Bengt Sandelowski från YB normal visar sin egen ögonsten. – Den gör 70 blå, ungefär, säger han och tillägger: – På bana.
Den gemensamma nämnaren för alla hembyggen är att de är försedda med en mopedmotor.
Många hundra mopeder, från hembyggen, till ”snabb-dappe” och hårdtrimmade ungdomsdrömmar, fyllde Pythagoras byggnad, innergård, bakgård och tillfarter under dagen.
15 är ingen ålder, det är en känsla, säger de mopedfrälsta som under dagen fick sitt lystmäte. De kunde gotta sig åt hundratals mopeder. Alla med en egen egenhet.

Mer läsning