Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trebarnsfar nära träffas av skott

Vid en jaktolycka i september var en trebarnsfar nära att träffas i huvudet av ett skott från en älgstudsare.

Annons

Jägaren som avlossade vådaskottet hade klättrat ned från sitt jakttorn. Men han hade glömt att plundra vapnet på ammunition. Inte heller var slutstycket öppet. När jägaren råkade komma åt avtryckaren gick ett skott av.

Kanske två meter snett framför vådaskytten stod en jaktkamrat. Jaktkamraten, en man i 30-årsåldern som är far till tre barn, gissade efteråt att kulan passerade en och halv eller två decimeter från hans huvud.

Jaktkamraten hade änglavakt när han inte träffades av hålspetsammunition avsedd för älg. Ammuntionen expanderar vid anslag och orsakar massiv vävnadsskada. SAnnolikheten för en människa som träffas att överleva är låg. Men vådaskottet fick ändå konsekvenser.

På grund av det korta avståndet träffades jaktkamraten av en tryckvåg som skadade hörseln. Inte förrän något år efter olyckan vet läkarna om hörselnedsättningen blir permanent eller inte.

Vådaskottet utreds just nu av både polis och Svenska Jägareförbundet. Uppgifterna som hittills kommit fram ledde till an anmälan om brott mot vapenlagen, allmänfarlig vårdslöshet och vållande av kroppsskada.

Mer läsning

Annons